Joonas Lindroos voitti luokkansa ylivoimaisesti tänään Uudessakaupungissa ajetussa SM Oili Jalonen Rallissa. Jämsäläinen ajoi pohjat viidelle erikoiskokeelle kahdeksasta ajetusta. Voittomarginaalia oli minuutti ja 7,8 sekuntia.

lindroos ek1 uki2017

Joonas ja Pasi ensimmäisellä erikoiskokeella
Kuva: Tero Tuiskula

SM4-luokan pistetilanteessa Lindroos oli kilpailuun lähdettäessä toisena. Kärjessä olleella Esa Ruotsalaisella oli alkupätkillä ongelmia auton kampiakselin asentotunnistimen kanssa, joka aiheutti käyntihäiriöitä. Tämän jälkeen hänelle tuli vielä vaihteisto-ongelmia. Näiden tekniikkahäiriöiden myötä Esa putosi sijalle kaksi ja Joonas nousi kärkeen 100 pisteellä.

Keli oli varsin sateinen ennen taukoa ajetuilla neljällä erikoiskokeella. Tämä ei haitannut kuitenkaan Lindroosin ja hänen kartturinsa Pasi Kilpeläisen menoa, vaan vaikutti oikeastaan päin vastoin. -Kärkipaikalla pito on tosi hyvä, kun tien pinta ei ole vielä rikki. Nämä on hienoja, nopeita ja kääntyileviä teitä ajaa. Tauon jälkeen vähän rauhoitettiin menoa ja varsinkin kaksi viimeistä ek:ta tultiin ihan kaikessa rauhassa, kertaa Joonas päivän kulkua.

Kauden viimeinen SM ralli, Lake City Rally, ajetaan 29.-30.9. Tampereella. Viimeiseen osakilpailuun lähdetään tilanteessa, jossa Joonas on varmistanut ainakin SM pronssisijan. Samoin Pasi Kilpeläinen kartanlukijoiden kolmannen sijan. Kilpailu tulee olemaan tiukka, koska mestaruuden varmistamiseen vaaditaan toinen sija, mikäli Esa Ruotsalainen voittaa.

 

 

Liity postituslistalle

Your mailing list:

Julkinen tiedotejakelu

Roskapostin estämiseksi, vastaa seuraavaan kysymykseen!

Paljonko on 2 pois 45:stä

() Pakolliset kentät

Information

×