Kahdessa edellisessä rallin SM osakilpailussa tekniikkaongelmiin keskeyttämään joutunut Joonas Lindroos voitti luokkansa Pirelli rallissa. Tampereella perjantaina ja lauantaina ajettu ralli oli kauden viimeinen osakilpailu. SM4-luokan toiseksi ajanut Marko Mänty jäi voittajasta 52,5 sekuntia.

Pirelliralli2015 EK4

Tampereella oli onnistunut kilpailu kahden keskeytyksen jälkeen
Kuva: Aatu Palomäki

Ennen rallia SM-tilanne oli sellainen, että Lindroosin ja hänen kartanlukijansa Pasi Kilpeläisen olisi pitänyt voittaa ja pistejohtaja Ville Hautamäki ei olisi saanut saada yhtään pistettä, jotta Lindroosista olisi tullut Suomenmestari. Vaikka Hautamäki perui osallistumisensa, ei Joonaksen voitto kuitenkaan vielä varmistanut mestaruutta. Sarjasäännöissä on tulkinnanvaraisuutta sen suhteen, puolitetaanko pisteet, kun luokkaan osallistui kymmenen autokuntaa. Mikäli pisteet jaetaan puolitettuina, olisi Lindroos ja Kilpeläinen SM hopeamitalisteja. Normaaleilla viimeisessä osakilpailussa jaettavilla 1,5-kertaisilla pisteillä Lindroos olisi seitsenkertainen Suomenmestari.

- Hienosti meni koko kisa. Missään vaiheessa ei ollut mitään ongelmia tai tilanteita, kertoo Joonas ja kartturi Kilpeläinen jatkaa, että lauantaina aamupäivällä ajettiin kunnolla rallia ja iltapäivällä ajettiin vähän tarkkaillen.

Liity postituslistalle

Your mailing list:

Julkinen tiedotejakelu

Roskapostin estämiseksi, vastaa seuraavaan kysymykseen!

Paljonko on 2 pois 45:stä

() Pakolliset kentät

Information

×