Uran alku

Joonas on nähnyt ralliautoilua jo pienestä pitäen. Hänen isoisänsä, Pauli Lindroos, on ajanut rallia jo 60-luvulla. Myös molemmat vanhemmat, Taina ja Jouni, ovat ajaneet rallia. Joonaksen ralliharrastus alkoi samaan aikaan, kun isosisko Minna alkoi ajaa rallia Ford Escort RS:llä. Tuolloin Joonas toimi isänsä kanssa Minnan huoltomiehenä. Päätoiminen huoltoura loppui Joonaksen osalta hänen täytettyään 16 vuotta vuonna 2001 ja alettua myöskin kilpailemaan.

Joonas sai ensimmäisen autonsa 7-vuotissyntymäpäivälahjaksi. Se oli Saab 96. Kaiken kaikkiaan hänellä on ollut toistakymmentä "Monttuautoa". Noilla autoilla Joonas on opetellut sekä etu- että takavetoisen niksit.

Ensimmäisen kilpailunsa Joonas ajoi 20.5.2001 Kouvola sprintissä. Ennen toukokuuta olleet kilpailut jäivät ajamatta, kun ikää ei ollut vielä vaadittavaa 16 vuotta. Siitä huolimatta kauden lopussa Joonas oli kymmenen parhaan joukossa.

joonas golfillaJoonas ajoi nuorten luokan sprinttejä VW Golfilla ollessaan alle 18-vuotias. Ensimmäiseen ralliinsa hän osallistui pari viikkoa ajokortin saamisen jälkeen sijoittuen luokassaan 16:ksi. Kilpailu oli 17.5.2003 ajettu O.K. Auto-ralli, joka oli nuorten ja naisten SM-osakilpailu. Nousu rallin yleiseen luokkaan tapahtui tavoitteellisesti ja nopeasti jo samana vuonna, jotta oli mahdollista päästä ajamaan myös nuotitettavia kilpailuja. Ensimmäinen nuottiralli oli 12.7.2003 ajettu Tampereen Exide ralli, josta tuloksena oli luokan viides sija.

Kilpailuhistoria

Vuosi 2001

Sprintin nuorten luokassa vajaasta kaudesta huolimatta 6 pokaalia, joista yksi voitto ja 5 kakkossijaa.

Vuosi 2002

Hanaa-lehden sprinttipörssin voitto. Yli 20 ajettua kilpailua, joista 11 voittoa, 8 kakkossijaa ja yksi nelossija.

Vuosi 2003

lindroos manninen11 Nuorten luokan sprinttiä, joista 7 voittoa ja 4 hopeasijaa. Junioreissa 3 sprinttiä: 2 voittoa 1 hopeasija. Toinen voitto tuli lainatulla nelivetoisella Mitsulla. Juniorina myös kaksi rallia, joista toisessa junioreiden ja oman luokan voitto. Kolme kilpailua yleisessä luokassa, joista Exidessä luokan 5. Kahdessa viimeisessä kisassa tekniikka petti.

Vuosi 2004

Ensimmäinen täysi kausi yleisessä SM-luokassa, pienen n-ryhmän SM-pronssi. Ensimmäinen MM-ralli - Neste Ralli, jossa keskeytys toiseksi viimeisen erikoiskokeen maaliin öljyvuodon takia.

Vuosi 2005

Tarkoituksena oli ajaa nuorten SM-sarjan kilpailut ja mahdollisesti joitakin yleisen luokan SM kisoja. Kauden päästyä käyntiin Joonas kuitenkin vaihtoi pääsarjaansa ja ajoi yleisessä luokassa pienen n-ryhmän viidenneksi. Muutamassa kisassa vaivana olivat kartanlukijoiden inhimilliset virheet.

Vuosi 2006

Joonas ajoi yleisen SM-sarjan alle kaksilitraisten n-ryhmässä. Kausi alkoi Arctic Lapland rallyssa omalla Civicillä. Seuraavassa kisassa, Mikkelissä alla oli Motorstarsin Ford Fiesta ST. Kilpailussa tapahtui Joonaksen uran pahin ulosajo, jossa kartturina ollut Mika Manninen loukkasi selkänsä. Joonas kilpaili Fiesta Cupin kärjessä, mutta SM-pisteistä ajaminen oli vaikeata Civicejä vastaan. Kaksi viimeistä osakilpailua Joonas ajoi omalla Civicillä tarkoituksenaan ottaa luokkansa SM-kulta. Lopputuloksissa Joonas oli sarjan neljäs. Joonas istui myös kartturiksi ensimmäistä kertaa ollessaan kahdessa Lady Cupin osakilpailussa Minnan kartanlukijana.

Vuosi 2007

Joonas sai heti ensimmäisen SM osakilpailun jälkeen keltaiset ovinumerot merkiksi sarjajohtajuudesta. Johtoasema säilyi pienessä n-ryhmässä koko loppukauden. Tuloksena oli ryhmän suomenmestaruus, joka oli Joonakselle ensimmäinen. Kauteen mahtui mukaan myös yksi ulkomaan ralli: Rally Latvia, joka oli paikallisen mestaruussarjan viimeinen osakilpailu. Tuliaisina erittäin tiukasta kamppailusta oli pienen n-ryhmän voitto.

Vuosi 2008

Kausi meni toisen suomenmestaruuden arvoisesti. Jännitystä riitti viimeiseen osakilpailuun asti, kun Joonas johti pientä n-ryhmää yhdellä pisteellä. Viimeisessä kisassa oli ongelmia rengasrikon ja jäähdytinvuodon takia, mutta kun Ville Hautamäki keskeytti, riitti Joonakselle kilpailun neljännen sijan pisteet.

Vuosi 2009

SM-rallien julkisuuskuvaa muutetiin ja suomenmestaruudesta ajettiin kahdessa luokassa. Nelivetoisilla SM1 luokassa, joka vastasi aiempaa isoa N-ryhmää ja kaksivetoisilla turbottomilla SM2 luokassa, joka vastasi aiempaa n-ryhmää. Myös kartanlukijat saivat omat henkilökohtaiset mestaruuspisteet. Lisäksi SM2 luokassa ajaneet alle 25-vuotiaat kuljettajat kilpailivat automaattisesti myös nuorten mestaruudesta. Joonas voitti kolmannen kerran peräkkäin suomenmestaruuden. Samalla tuli mestaruus myös nuorissa - historiallinen tuplamestaruus samalla kertaa.

Vuosi 2010

IMG 1568Kilpailuluokka vaihtui SM1:een ja autoksi tuli Tommi Mäkinen Racingin Subaru Impreza WRX. Ensimmäinen SM1 luokan voiton Joonas ajoi Kouvolassa. Voitto oli merkittävä, koska SM1 luokassa ajoi vanhoja konkareita. Suomenmestaruussarjassa Joonas ajoi pronssille ja kartanlukija Jouni Lampinen saavutti SM kultaa. Kauden viimeisessä kilpailussa Lampinen ilmoitti lopettavansa kartanlukijana ja rallin kokonaan. Joonas ajoi myös Neste Oil Rallin, mutta joutui keskeyttämään molempina päivinä. Toisena ajopäivänä ennen keskeytystään hän ajoi neljälle erikoiskokeelle luokkansa pohja-ajan.

Vuosi 2011

Joonas ajoi toisen kautensa Tommi Mäkinen Racingin Subarulla SM1-luokassa. Jouni Lampisen lopetettua, uudeksi kartturiksi tuli Pasi Kilpeläinen. Ennen viimeistä osakilpailua Joonas oli toisena ainoastaan yhden pisteen päässä Juha Salosta. Kauden loppusaldona oli SM1-luokan hopeasija ja tiimimestaruus Tommi Mäkinen Racingille. Joonas osallistui Suomen MM-ralliin Volkswagen Motorsportin Skodalla. Koivukehän erikoiskokeella sattunut ulosajo rikkoi takaripustuksen ja talli päätti, että Joonas ei enää jatkaisi kilpailua seuraavana päivänä superrallisäännön turvin.IMG 3039

Vuosi 2012

Joonas palasi kaksivetoisiin. Koko kauden ajamiseen nelivetoisella eivät olisi rahat riittäneet ja yksittäisten kilpailuiden ajamisessa ei olisi ollut mitään mieltä. Autoksi valikoitui SM3-luokkalainen, alle 1600 kuutioinen Citroen C2R2. Kesäkaudelle kuitenkin auto vaihtui kilpailukykyisempään omaan Honda Civiciin, jolla varmistui kaksivetoisten mestaruus jo viimeistä edellisessä osakilpailussa Merikarvialla. Joonas osallistui neljättä kertaa Neste Oil Ralliin voittaen luokkansa ja oli myös kaksivetoisten nopein. Ykeiskilpailussa sijoitus oli 22. Autona oli sama Citroen, jolla hän ajoi SM-sarjaa.

Vuosi 2013

Joonas ajoi koko kauden Citroenilla ja voitti kuudennen Suomenmestaruutensa.

Vuosi 2014

Autona oli edelleen SM-3 luokkalainen Citroen C2R2. Seitsemäs tulossa ollut Suomenmestaruus vaihtui pronssiksi kun kauden viimeisen erikoiskokeen maalissa Joonas lipsautti pellolle ja ohittaen siellä maalikennot. Tapaus johti hylkäykseen, kun mestaruuteen olisi riittänyt maaliin ajaminen.

Vuosi 2015

Auto vaihtui takaisin Honda Civiciksi. Seitsemäs mestaruupirelliralli2015 lindrooss jäi vieläkin odottamaan. Viimeisessä osakilpailussa jaossa olleet puolitoistakertaiset pisteet puolitettiin sarjasääntöjen mukaisesti, mikäli luokkaan osallistuu alle 10 kilpailijaa. Luokassa olisi ollut 11 lähtijää, mutta Ville Hautamäki perui osallistumisensa. Puolitetut voitostakaan saadut pisteet eivät riittäneet ohittamaan Hautamäkeä.